El Santfe, Noticia a la web de l’ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

0
2346
El Club Bàsquet Santfeliuenc dóna el tret de sortida als actes del 90è aniversari de l’entitat

El Pavelló Municipal d’Esports Juan Carlos Navarro s’ha quedat petit aquest diumenge, 12 de febrer, amb motiu de l’acte de presentació del 90è aniversari del Club Bàsquet Santfeliuenc. En el marc de l’esdeveniment s’ha fet també la presentació dels equips del club d’aquesta temporada, i els jugadors i jugadores de l’entitat han desfilat pel pavelló evidenciant la bona salut del CBS. I és que el club compta amb més d’una trentena d’equips, tan masculins com femenins, integrats per més de 400 esportistes.

A l’acte han assistit representants d’institucions com la consellera de la Presidència de la Generalitat, Neus Munté; el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras; el director del Consell Català de l’Esport, Antoni Reig; el president de la Federació Catalana de Basquetbol, Joan Fa; o el vocal de la Junta Directiva del Futbol Club Barcelona, Oriol Tomàs. Entre les autoritats locals, han intervingut l’alcalde de Sant Feliu, Jordi San José, i la regidora d’Esports, Lourdes Borrell. El president del CBS, Josan Daban, també ha dirigit unes paraules al públic assistent.

La celebració ha comptat amb la participació dels Castellers de Sant Feliu, que han aixecat un parell de castells mentre els jugadors i jugadores del Santfeliuenc han format col·lectivament el número 90.

Els assistents a l’acte han pogut gaudir també d’una exposició de fotografies organitzada pel CBS, en què es repassa la trajectòria de l’entitat a través d’unes 200 imatges.

Podeu veure les fotos de l’acte aquí.

Un club d’una immensa trajectòria 

El Club Bàsquet Santfeliuenc va obtenir l’alta a la Federació Catalana de Basquetbol l’any 1927. L’equip fundacional va rebre el nom d’Olímpic Basket Club, però fins l’any 1935 no va començar a jugar en una competició oficial.  La primera pista de joc dels de Sant Feliu es trobava a la part superior del camp de futbol de la Pineda. Més endavant van passar a jugar els partits a l’anomenat camp dels Carlins, i després es van traslladar a la pista de l’Ateneu.

Després de la Guerra Civil, el club passa a dir-se oficialment Club Bàsquet Santfeliuenc. En aquesta etapa, comença a despuntar Manuel Martín Vives, “Manolín”, qui va ser el primer santfeliuenc que va debutar amb la samarreta de la selecció espanyola.

A la dècada dels 50 l’entitat consolida la seva estructura, conrea un planter important, i estableix la pista de joc a la Unió Coral. L’any 1961 el CBS es proclama campió de la Lliga Regional de Catalunya, i nou anys després, l’equip es trasllada a jugar a les pistes del parc esportiu Sayrach, al carrer de Verge de Montserrat. Al 1976, la secció femenina comença a fer les primeres temptatives. Gairebé una dècada després els entrenaments es fan ja al recent estrenat Palau d’Esports de la rambla.

A nivell esportiu, les fites del CBS són moltes. Cal destacar especialment l’ascens a la Lliga EBA la temporada 2006-2007, i l’ascens a la LEB Plata al 2011.

Deixa un comentari