El Club Bàsquet Santfeliuenc, s’adhereix al Manifest del món de l’Esport contra la violència de gènere

0
1788

MANIFEST

Des de el CBS i Barça CBS i des del món de l’esport ens adherim al Manifest Institucional per a l’eliminació de la violència envers les dones. Volem denunciar i lluitar contra la violència masclista, les violacions, les agressions sexuals, l’assetjament, el tràfic i l’explotació de dones perquè ens cal educar, saber i reconèixer la necessitat que totes tenim de viure en llibertat, sense riscos per a la nostra integritat física i per als nostres cossos.

Necessitem més recursos i suport perquè totes les dones en situació de violència masclista puguin trencar el silenci, se’n puguin sortir i recuperar-se. Necessitem prevenció, perquè la violència no sigui una opció vàlida en les relacions de parella. Necessitem més professionals especialitzats en l’atenció a filles i fills de dones que han patit violència, perquè el futur de casa nostra sigui un país lliure de violència masclista.

Des de la nostra entitat ens comprometem a avançar en la construcció d’una societat i un esport que camini amb uns valors allunyats de qualsevol tipus de violència, des de el respecte, el treball en equip, la lluita, l’esforç i la superació. Un compromís basat en una visió integral d’abordatge de les violències sexuals, també en l’esport, i amb la voluntat d’explicar què són.

Perquè no volem més violència contra les dones, perquè tenim dret a ser nenes i dones lliures.

Contra cap dona, contra cap nena, ni a l’esport ni en lloc!

– Manifest del món de l’esport

– Adhesió del món de l’esport al Manifest Institucional 2018

La Secretaria General de l’Esport (SGE) anima el sector esportiu català a adherir-se i fer lectura d’aquest durant les activitats esportives que es desenvolupin a Catalunya entre el 12 i el 30 de novembre. Així mateix, es recomana que la lectura del manifest es faci, preferiblement, abans de l’activitat, competició o entrenament, i es pot completar amb el repartiment de petits llaços liles a esportistes participants i persones assistents. Al web de la Secretaria General de l’Esport es podrà consultar la relació d’entitats adherides amb la informació de les dates, les activitats esportives i els llocs on es faran les lectures públiques del Manifest del món de l’Esport.

 

Deixa un comentari