FCBQ; Consells per l’alimentació de l’esportista en etapa de creixement

0
2243

BQSalut publica un manual amb consells per a la correcta alimentació dels nois i noies que practiquen esport i que tenen entre 8 i 15 anys.

L’alimentació és fonamental pel desenvolupament dels principals sistemes del cos i tenir una dieta saludable i equilibrada és especialment important en jugadors esportistes en etapes de creixement. És per això que des de BQSalut, l’Àrea de Salut de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ),es publica un manual amb consells per a la correcta alimentació d’aquells nois i noies que practiquen esport i que tenen entre 8 i 15 anys.

En plena etapa de desenvolupament una correcta dieta es fa fonamental pel sistema ossi, muscular i neurològic, a més de satisfer els requeriments físics del propi cos. Aquesta alimentació ha d’enfocar-se també a una bona hidratació i menjar variat.

– Alimentació saludable a l’esportista


Dins d’aquesta varietat hi ha d’abundar les fruites i les verdures, sense oblidar però que la font d’energia que es necessita en cas de fer activitat física són els carbohidrats, que són el combustible immediat, i les proteïnes, necessàries per a la recuperació i el manteniment.

Aquest manual de BQSalut recull també una sèrie de pautes pràctiques en quant als temps dels àpats abans dels partits i la hidratació.

BQSalut és una de les àrees integrades dins de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) i que té l’objectiu de reduir la sinistralitat en el Bàsquet Català mitjançant la formació i prevenció de lesions dels federats. Aquesta àrea compta amb la col·laboració externa de la metge especialista en medicina de l’esport, Dra. Sílvia Treviño, i des d’aquesta també es dóna suport a l’organització de xerrades i jornades, o es porten a terme altres projectes com el Programa de Detecció i Prevenció de Lesions (DPL). Aquest programa elabora protocols específics en funció del risc de cada jugador de patir una lesió, establert per edat, nivell, sexe i altres factors que poden influenciar en l’increment de lesions als nostres jugadors.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.